lauantaina, marraskuuta 29, 2008

mut quux

Aloitimme Alissan kanssa tänään jouluseimen rakentamisen. Koska meidän avotakka vetää vähän huonosti, päätettiin sijoittaa asetelma takan sisään. Siinä on mustat sisäseinät, jotka luo pohjan tähtitaivalle. Talli ja Jeesus-lapsi sijoitetaan asetelman etualalle, joten aloitimme luomalla tulipesään maaston. Isot, tuohiset koivuhalot luovat vaihtelevan rinteen ja aivan nurkassa on paperisilpusta luotu vuori, joka peitettiin vihreällä kreppipaperilla. Voidaan ehkä käyttää pienempiä hahmoja ja pieniä taloja asetelman takaosassa ja isompia hahmoja etuosassa, jolloin saadaan perspektiivivaikutelma mukaan.

Tässä ote keskustelusta:

- Laitetaan sit iso tähti loistamaan tohon mustaan taustaan.
- Voiks se olla pyöree?
- No, ei ehkä. Kyllä siinä pitää olla sakarat.
- Mut kuuks?
- Joo, kuuks se sopii hyvin!

Tuomiokirkon kryptan seiminäyttely avataan huomenna 30.11. messun jälkeen eli noin klo 11.30. Sieltä mennään hakemaan ideoita ja inspiraatiota omaan seimeen. Itselläni on tosin messun jälkeen lähtö hautajaisiin, josta viiletän suoraan vuoden viimeiseen Tuomasmessuun Agricolaan. Adventti alkaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Arto

Voin kuvitella sieluni silmin ja sydämin teidän jouluseimen rakentamisen. Hieno idea ja lopputulos varmaan kaunis ja herkkä. Mikä ihanampaa kuin oman lapsen kanssa yhdessä puuhaileminen. On ne niin ihania, lapset nimittäin.

-miina-