maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Bloggerin ihmeellisyyksiä

Sain Aukulta ystävällisen viestin, että Bloggerissa on ollut yleisemminkin ongelma asetusten kanssa. Omat ongelmani alkoivat siitä, kun vaihdoin Beta Bloggeriin vähän ennen Rooman-matkaa. Valitettavasti vaihtoa ei voi tehdä takaisin aikaisempaan versioon :-(

Tällä hetkellä a) en pysty kirjoittaumaan Bloggeriin Firefox-selaimella ollenkaan (herjaa evästeistä, vaikka asetukset on oikein), b) Internet Explorer avaa tilin, mutta ei anna tehdä viesteihin mitään asetuksia, kuvia, linkkejä tms. Saa nähdä, jos on jossain vaiheessa aikaa perehtyä tilanteen korjaamiseen. En kuitenkaan viitsi enkä voi roikkua netissä täällä kovin kauan kerrallaan, joten homma varmaan jää sitten Suomeen ja joulunpyhiin.

Tarkistin kuitenkin tietoni kardinaaleista Sodano ja Bertone ja liitin heitä koskevat linkit viestiin "Bussilakko". Samalla voisin suositella hauskana ja joskus hyödyllisenäkin linkkinä osoitetta www.catholic-hierarchy.org. Sieltä löytyy nimittäin noin 1500-luvulta alkaen ja hieman aikaisemminkin jokaisen katolisen kirkon piispan henkilötiedot, siis tiedot syntymä- ja kuolinpäivästä, pappisvihkimyksestä, piispanvihkimyksestä, kardinaaliksi nimityksestä, eri viroista jne. Nähdäkseni ennen 1500-lukua tiedot alkavat harventua ja 1200- ja 1300-luvuilta löytyy tietoja vain muutamista hiippakunnista (Saint-Malo, Ranska, ja Valencia, Espanja, ja joitakin saksalaisia piispatietoja). On siellä kyllä sellainekin tieto, että Ralph de Bristol on nimitetty Kildaren (Irlanti) piispaksi vuonna 1223. Paavien osalta päivämäärätiedot loppuvat Gregorius XII:een (s. 1327). Aikaisempien paavien kohdalla on merkitty vain järjestysnumero (1 Pietari, 2 Linus, 3 Cletus jne.)

Jos joku raportointini perusteella pelkää (tai toivoo), että olen täällä liittymässä katoliseen kirkkoon, niin voin rauhoitella mieliä: olen Roomassa vain fyysisesti, en hengellisesti. Totta kai kovasti arvostan katolista kirkkoa, jonka pienenä, joskin toistaiseksi vielä erillisenä osana pidän myös Suomen kirkkoa. Loppujen lopuksi nimittäin voi olla vain yksi kirkko, jos Jeesuksen sanat otetaan tosissaan. Ja yleensä ne kannattaa ottaa tosissaan.