tiistaina, marraskuuta 17, 2009

Mitäs läksin

Nyt se on sitten pakko toteuttaa. Mikä on hyvä. Tähän mennessä on vasta ideoitu ja kirjoiteltu, mutta nyt on otettava sanoista mittaa. Tajuan kyllä, että 33 tunnin luku-urakka pitää suunnitella hyvin. Silti tässä vaiheessa ei vielä edes harmita :-)

Asiat etenevät - jos hyvin käy - seuraavasti. Selvittelen mahdollisia paikkoja ja niiden vaatimia lupia. Olisi hienoa, jos urakan voisi sittenkin toteuttaa sisätiloissa, vaikka olenkin melko varma, että se ei tule olemaan mahdollista. Ei se tietenkään mahdotonta ole. Tarvitaan vain hankkeeseen mukaan lähtevä liikeyritys, joka päättää, että Idiootin luenta ei häiritse bisnestä. Pidän silti tässä vaiheessa lähtökohtana sitä, että lukeminen tapahtuu ulkona. Narinkkatori olisi mun ensimmäinen valinta, vaikka ei se tietenkään ole ainoa mahdollinen paikka.

Sillä välin, kun lupa-asiat selviävät perustamme World Visionin keräystilille viitenumeron, johon alan kerätä ensimmäisiä lahjoituksia. Olisi hyvä, jos ainakin 50 ensimmäistä sivua olisi jo myyty, kun luenta alkaa. Uskoisin, että luennan aikana keräys voisi toimia lipaskeräyksenä.

Kun paikka ja sen vaatimat luvat ovat selvillä, pitää varata ajankohta. Jos lukemiseen menee 33-35 tuntia, aikaa tarvitaan käytännössä viisi seitsentuntista työpäivää. On varmaan vakavasti mietittävä sitäkin, että keräykseen voisi osallistua myös auttamalla lukemisessa. Eli silloin tällöin, kun mun on pidettävä taukoa, joku muu lukisi sivun tai kaksi.

Kiitos jo etukäteen kaikille teille, jotka olette lupautuneet tukitiimiin. Tää ei nimittäin onnistu yksin. Jos luen ulkona, sinne pitää pystyttää jonkinlainen kioski, jossa on katos, tuoli, äänentoisto, mahdollisesti lämmitin, iso kampanjakyltti ja muuta tarpeellista.

Eli on tässä kaikenlaista kivaa tiedossa adventin piristykseksi.

1 kommentti:

Silvanus kirjoitti...

Hihi, tunnistin itseni haastattelusta, vaikka et maininnutkaan nimeltä. :)