keskiviikkona, marraskuuta 18, 2009

Juna on liikkeellä

Liikkuvasta junasta on sitä vaikeampi hypätä pois, mitä enemmän se saa vauhtia. Ja sitä on myös aika vaikea pysäyttää.

Olen tänään pyörinyt täyden työpäivän (8-20) erinäisissä palavereissa ja tilaisuuksissa, joten en ole kauheasti ehtinyt edistää lukukampanjaa. Sen verran kuitenkin, että nyt mulla on tilinumeron lisäksi viitenumero ja lisäksi ensimmäiset neljä sivua à 10,- myytynä käteisellä. Ja illalla Kohtaamispaikkana Kryptassa puolisentusinaa ystävää ilmoittautui tukitiimiin. Lisäksi sähköpostilla on tullut muutamia yhteydenottoja. (Mun pitää tehdä jonkinlainen lista, että kaikki varmasti pääsevät mukaan... Haluasko joku auttaa listan ylläpitämisessä?)

Jos siis haluat tukea Kenian Baringossa tehtävää humanitaarista avustushanketta mun lukemiskampanjan kautta, laita kymppisi Suomen World Vision ry:n tilille Nordea 174530-28185 ja merkitse viitenumeroksi 6677 (keräyslupa OKH 517A ESLH-2009-07796/Tu-52). Viitenumero on tärkeä, koska sen perusteella saan tietää, kuinka monta sivua on myyty. Lisää tietoja Baringon avustushankkeesta saat World Visionin sivuilta www.katastrofi.fi.

Tutkin nyt mahdollisuutta toteuttaa luenta torstaista 10.12. alkaen. Mulla on to-pe vapaapäivät, lauantaina (toistaiseksi) vain yksi kaste, sunnuntaina vain messuavustus aamulla ja kauneimmat joululaulut illalla klo 19. Ja maanantainakin on toistaiseksi mahdollista järjestää aikaa. Enimmän osan ajasta joutaisin siis hyvin lueskelemaan Narinkkatorilla. Jos saan luvat kuntoon.

Mutta ehkä on aika kirjoittaa jotain hieman tärkeämmästä kysymyksestä: Miksi? Eräs ystävällinen kollega, joka luki tästä kampanjasta, ohjasi mun huomion erääseen toiseen kampanjaan nimeltä Advent Conspiracy. Heillä on neljä kohtaa, jotka liittyvät ajatukseen: "Joulu voi [yhä edelleen] muuttaa maailman". Saan omat motiivini aika hyvin yhdistettyä näihin neljään kohtaan.

Antaudu kokonaan palvelemaan Jumalaa [Worship Fully]
Kaikki alkaa Jeesuksesta ja päättyy häneen. Adventin tarkoitus on tehdä meidän sydämessä tilaa Jeesukselle, että hän saa olla omalla vaatimattomalla ja erikoisella tavallaan meidän Herramme ja Kuninkaamme. Osuvampi suomennos Dostojevskin romaanin nimelle olisi "Jumalan hullu" (kiitos, Sampsa, tästä muistutuksesta). Paavali todisti aikoinaan korinttilaisille, että Jumalan hulluus pelastaa maailman, kun ihmisen viisaus ei sitä voi pelastaa. Adventti on astumista samalle tielle, jota Jeesus kulki.

Kuluta vähemmän [Spend Less]
Joulunalusaika eli adventti tarvitsee jatkuvia muistutuksia siitä, että ostaminen ja kuluttaminen eivät ole joulun ydin. Joululahjat ovat hieno juttu, erityisesti lapsille, eikä minulla ainkaan ole mitään niitä vastaan. Mutta liika on liikaa. Idiootti Narinkkatorilla muistuttaa.

Anna enemmän [Give More]
Antaminen luo yhteyksiä. Antaminen ei ole ostamista. Anna aikaa, anna läsnäoloa. Lukeminen on ajan antamista. Menkää yhdessä kävelylle. Laulakaa vielä kerran kauheimmat joululaulut yhdessä.

Rakasta kaikkia [Love All]
Kun ymmärrämme, mistä joulun odotuksessa on kysymys, sydän avautuu toisten tarpeille. Rakastaminen on tekemistä. Tehdään yhdessä joulua Baringon alueen lapsille.

1 kommentti:

Arto kirjoitti...

Sorry, piti kirjoittaa Samppis, eikä Sampsa, että pysytään valituissa akronyymeissä ;-)