tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Vaalin tuloksia

Helsingin hiippakunnan sivuille on juuri ilmestynyt alustavia tuloksia kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston vaalista. Näyttää siltä, että kirkolliskokouksen neljä Helsingistä valittavaa pappisedustajaa ovat: Kari Pekka Kinnunen, Heikki Kotila, Hans Tuominen ja Pertti Simola. Onnittelut ja siunauksen toivotukset kaikille! Hiippakuntavaltuustoon valittiin Kari Pekka Kinnunen, Katariina Kinnunen, Anni Punkka, Hans Tuominen, minä, Pertti Simola ja Riina Storhammar. Nämä ovat siis vielä tässä vaiheessa vahvistamattomia tuloksia.

Maallikkoedustajien vaaleissa oli jaossa tuplamäärä paikkoja. Kaikki tiedot löytyvät hiippakunnan kotisivuilta, joten mitä niitä tässä toistamaan. Noukin sieltä vain muutamia. Kirkolliskokoukseen mm. Timo Sahi, Pekka Reinikainen, Henrietta Grönlund, Matti Sollamo. Hiippakuntavaltuustoon menevät mm. Sirkku Nyström, Henrietta Grönlund, Pekka Reinikainen, Timo Sahi.

En ole oikea asiantuntija, mutta oma varovainen arvioni on, että isoja muutoksia kirkolliskokouksen kantoihin ei ole tulossa tämän vaalin perusteella. Vaali toimitettiin jokaisessa hiippakunnassa erikseen, joten mielenkiintoista tietysti nähdä, onko muissa hiippakunnissa tapahtunut isoja muutoksia.

5 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Tässä vaiheessa, kun tuloksia on tullut useammastakin hiippakunnasta, on nähtävillä minusta huolestuttava trendi. Kirkolliskokouksen pappisedustajien joukossa on kovin vähän naisia. Esimerkiksi Helsingin ja Espoon hiippakuntien pappisedustajat ovat miehiä. Samoin alle 30-vuotiaiden edustajien määrä näyttää jäävän pieneksi.

Aukku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Aukku kirjoitti...

Olin äänioikeutettu varsin monimutkaisen järjestelmän ansiosta vaikka olen kolmannella varapaikalla. Eli sain armoitettujen kutsun.

Vaalitoimitus on varsin koruton. Juhlavan siitä teki että olimme kerrankin yhdessä kokemassa seurakuntayhteyttä, jumalanpalveluksissahan esikristittyjä ei näe.

Kirkolliskokousedustajien vaalissa oli huolestuttavaa että leimasinmuste sottasi äänestysippuja niin että seurakunnan leima oli tahriintunut. Joku epäili että näinköhän se aiheuttaisi lippujen hylkäämisen. Tiedusteluuni että olisiko sillä niin suurta merkitystä todettiin ”Eipä kai”. Jäi vaikutelma että tekniikka ohittaa sanan, uskon ja rukouksen itsellänikin.

Oli yksi noin parikymppinen äänestäjä ja sitten neljäkymppinen ja loput vetäytyneitä.

Ennen vaalia kävi pian 80 täyttävä kirkkoherra Mauti Malkavaaara toteamassa jos ette tee jotain niin nuorille kirkko merkitsee yhtä paljon kuin postilaitos. Senkin monopolia ollaan poistamassa...

MikkoM kirjoitti...

Nyt, kun Porvoon hiippakuntaa lukuunottamatta kaikki alustavat tulokset ovat tulleet, on naisten yhteenlaskettu määrä laskujeni mukaan 27. Edellisessä kirkolliskokouksessa määrä oli 31. Ainakin kahdessa peräkkäisessä vaalissa naisten määrä on siis pienentynyt. Myös nuorten alle 30-vuotiaiden määrä pieneni.

Arto kirjoitti...

Mielenkiintoisia havaintoja. Olen itse aina ollut sitä mieltä, että vaaleissa ei ratkaise ihmisen kategoria (mies/nainen, nuori/vanha), vaan näkemys ja osaaminen. Vaalin tulos näyttää tukevan sellaista tulkintaa, että näillä kategorioilla ei ole kaikille muillekaan suurta merkitystä. Tai sitten on. Voihan tuloksen lukea niinkin, että äänestäjät ovat tavan takaa halunneet äänestää keski-ikäisiä miehiä (kuten minä) riippumatta siitä, mitä nämä edustavat. Tätä saamme jäädä yhdessä miettimään...