Tiistaina istuin kolleegoiden kanssa koko päivän seurakunnan "budjettiriihessä". Tarkoituksena oli siis tuoda yhteen kaikkien työalojen rahantarpeet ja katsoa kokonaisuutta. Enemmän puhuttiin kuitenkin toimintasuunnitelmista ja haasteista, mikä oli erittäin hyvä juttu. Mutta ei siitä nyt sen enempää.
Mietin siinä kuitenkin koko ajan, millä tavalla seurakunnalla on valmiutta katsoa omaa tilannettaan globaaleista haasteista käsin. Onko niillä merkitystä meille, ja jos on, mitkä on tärkeimmät haasteet?
Selailin Patricia Aburdenen trendiraamattua "Megatrends 2010. The Rise of Conscious Capitalism". Siellä "spirituality" on jälleen pinnalla. Ja sitä kautta hengellisyyden merkitys kapitalismin muutoksessa. Tietysti trendeistä puhuttaessa puhutaan jostain kauhean pinnallisesta ja ohimenevästä. Syvällä pohjalla ihminen on aika samanlainen kaikkina aikoina. Mutta sehän trendeistä ja aatevirtauksista tekee juuri mielenkiintoisia, että niissä painottuu eri aikoina ihan erilaiset ratkaisut. Ja tänä aikana on kiinnostavaa se, että vapaan maailman ihmisten arvojen etsintä kanavoituu nimenomaan hengelliseen etsintään. Sillä pitää olla merkitystä myös meille!
Yritän tätä kautta herätellä mielenkiintoa Global Leadership Summitiin, jonka järjestelyissä olen mukana.
Se järkätään nyt ekaa kertaa Helsingissä 27.-28.10. Lisätietoja saa osoitteesta www.willowcreek.fi. Summit on tarkoitettu nimenomaan seurakuntien vastuunkantajille, sekä työntekijöille että vapaaehtoisille. Olisko mahdollista ylittää amerikkalaisvastainen ennakkoluulo ja saada joukko luterilaisen seurakuntaelämän udistusmielisiä mukaan? Saa nähdä. Ainakin siinä on iso myyntityö.