perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Paastonajan retriitti Heponiemessä

Huomaan nyt unohtaneeni kokonaan mainostaa maaliskuista retriittiä! Olen siis Terhi Varjorannan ja Marjo Nybergin kanssa ohjaamassa hiljaisuuden retriitin pe-su 16.-18.3.2007. Teemaksi ehdotin kilvoittelua, mutta Terhin ehdotuksesta siihen lisättiin lepo, eli otsikkona on "Kilvoitus ja lepo". Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi päässyt vetämään retriittiä, joten olen tästä ihan innoissaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan Heponiemeen puh. 019-355185 tai heponiemi-at-hdl-piste-fi. En tähän hätään edes saanut tietoa, onko paikkoja vielä vapaana, mutta kannattaa kysellä. Retriitin hinta täysylöspidolla on 126 euroa. Lisäksi tulee tietysti yksilökohtaiset matkakulut. Heponiemi on Karjalohjalla ja sinne pääsee bussilla tai omalla autolla.

Nybergin Marjo on muuten mainio retriittimuusikko, jonka musisointi antaa viikonlopulle ihan oman säväyksen. Niille, jotka ei ole olleet retriitissä, sanottakoon, että hiljaisuus ei oikeasti tarkoita täydellistä hiljaisuutta. Itse asiassa puhumattomuus avaa korvat uudella tavalla ympäristön äänillä ja myös sisäisille äänille. Retriitin aikana on myös mahdollisuus avautua Terhille tai minulle, jos on pakko puhua. Terhi on Kallion seurakunnan pastori, joka tällä hetkellä toimii Diakkarilla.

Retriitin järjestävät Helsingin tuomiokirkkoseurakunta ja Helsingin Diakonissalaitos.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä - tämä tuli juuri oikeaan aikaan, kun toinen retriittivaihtoehto näyttää kalenterissa ehkä mahdottomalta.
Muillekin tiedoksi: maanantaiaamuna oli vielä tilaa:-)
T.Terhi