tiistaina, lokakuuta 16, 2007

Nettirukousalttari käynnistyy

Sunnuntain Tuomasmessussa oli ekaa kertaa käytössä nettialttari. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että radiokuuntelija voi lähettää oman rukouspyyntönsä messun rukousjakson aikana joko nettisivun www.tuomasmessu.fi kautta tai tekstiviestillä. Ensimmäinen koekäyttö osoitti, että radion äärellä istuu paljon rukoustukea kaipaavia. Noin 12 minuutin rukousjakson aikana netin kautta saapui 20 ja tekstiviestillä 51 rukouspyyntöä.

Kysyntä on sen verran vahvaa, että palvelun vakituinen lanseeraaminen pitää siirtää toistaiseksi hamaan tulevaisuuteen. Tarvitaan nimittäin ensin joukko (3-4) ihmisiä, jotka ottavat siitä jokaviikkoisen vastuun. Jos asia kiinnostaa, ilmoittaudu minulle. Laitan tähän ihan lyhyen teknisen selostuksen, jotta tiedät, mitä homma sisältää.

Rukouspyynnöt otetaan vastaan Tuomasyhteisön kännykällä, jossa on nettiyhteys. Nettialttaripalvelija siis hakee kännyn itselleen ennen messun alkua ja varmistaa, että yhteys toimii. Rukousjakson aikana hän pyrkii lukemaan kaikki jätetyt rukouspyynnöt. Hän valitsee niistä kaksi, jotka hän lukee mikrofoniin rukousjakson päätteeksi. Messun jälkeen (tai jo sen aikana) rukouspyynnöt printataan ja liitetään messussa kirjoitettujen rukouspyyntöjen joukkoon rukousryhmiin jaettavaksi. Tämän jälkeen kännyn voi palauttaa ja homma on hoidettu. Ei ollenkaan hankalaa, mutta edellyttää pientä säännöllisyyttä. Salasanojen ja muiden yksityiskohtien vuoksi siihen ei kannata perehdyttää joka viikko uutta ihmistä, vaan hyvällä tiimillä vuoro voisi tulla kohdalle vaikkapa kerran kuussa.

3 kommenttia:

Aulis Parviainen kirjoitti...

Voisikohan Nettialttarin ja palvelevan puhelimen yhdistää?

Aulis Parviainen kirjoitti...

Nettirukousalttari tavoitti uuden tekniikan käyttäjiä - todennäköisesti niitä joilla ei ole kovinkaan usein mahdollista osallistua Tuomasmessuun. Mielenkiintoista olisi tietää millon rukouspyyntöjä on lähetetty. Tulivatko radion kautta vai nettisivujen välityksellä?

On syntynyt uusi reaaliaikainen rukouspalvelu.

Arto kirjoitti...

Ajankohdan perusteella on helppo nähdä, että rukouspyynnöt tulivat radion välityksellä. Esirukousjohtaja nimittäin mainitsi tästä mahdollisuudesta rukoushetken aluksi ja antoi sekä nettiosoitteen että tekstiviestinumeron. Mainintaa seuraavien 15 minuutin aikana saapui 51 tekstiviestiä ja parikymmentä nettipyyntöä. Nettialttari on itse asiassa sikäli vanha keksintö, että sinne on ollut mahdollista jättää rukouspyyntönsä aikaisemminkin. Nyt vain palvelu ekaa kertaa yhdistettiin realliaikaisesti messuun ja sen rukouspalveluun. Aiemmin nettirukouspyynnöt välitettiin muutamien päivien viiveellä rukousryhmille. Toivotaan, että löydämme pari vastuunkantajaa tälle palvelulle.