sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Kuopijossa


Perjantaina etelässä satoi räntää, mutta Savossa oli loistelias syysilma. Lensin Kuopioon ilta-auringon aikaan, kun varjot olivat pitkinä ja veden pinta heijasti syvää sinistä. Lauantaina aamulla nappasin oheisen kuvan, kun kävelin Tuomiokirkon ohi matkalla Alavan kirkkoon. Kirkon seinällä kasvava köynnös oli kauniin tummanpunainen, mutta se ei tässä kännykuvassa taida erottua.

Alavan seurakunnan pappi Pirjo Kuula oli järjestänyt ajankohtaisen ja kiinnostavan seminaarin karismaattisuudesta, jossa mulla oli ilo pitää osa luennoista. Ensimmäinen luento perjantai-iltana käsitteli Pyhän Hengen toimintaa eKr. eli Vanhassa testamentissa. Väkeä oli paikalla viitisenkymmentä, lauantaina kuutisenkymmentä. Mielestäni aika hyvään osallitujamäärään varmasti myötävaikutti Kuopion Kirkko ja koti -seurakuntalehden puffi seminaarin tiimoilta. Lauantain luennot käsittelivät Pyhän Hengen toimintaa evankeliumeissa, Paavalin kirjeissä ja ensimmäisten vuosisatojen kirkon elämässä. Iltapäivän lopuksi pidettiin vielä esirukousharjoitus, jossa kiinnitettiin huomiota sanojen valtaan rukoustilanteessa.

Oli ilo vierailla myös pappisperhe Kuulan kotona sekä lentokentältä tullessa että sinne mennessä. Kari Kuula on julkaissut ahkerasti kiinnostavia ja ajankohtaisia raamattuteologisia julkaisuja, viimeisimpänä Helvetin historia (Kirjapaja 2006), jolle Kari on parhaillaan kirjoittamassa jatko-osaa.

Viime viikko oli siis taas virkavapausviikko, mutta kirjoittamisen makuun en vielä ehtinyt. Tuomaspapin tehtävät ovat tietysti vain yksi rikka rokassa, mutta taitaa taas käydä niin, että erinäiset projektit vievät ajan ja energian kirjoittamiselta. Tänään illalla saamme toivon mukaan toimintaan Tuomasmessun nettialttarin, mikä on yksi pieni ja onneksi hyvin yksinkertaiseksi osoittautunut projekti. Jos et pääse messuun, voit siis kuunnella messua radiosta ja lähettää rukouspyynnön tuomasmessu.fi-sivulle, mistä se luetaan reaaliaikaisesti messun rukoushetken aikana. Tekniikkana on yksinkertaisesti Nokian N95 kännykkä datayhteydellä ja bluetooth-printterillä. Nettialttariprojektin yhteydessä lähdettiin myös selvittämään mahdollisuutta tehdä Agricolan kirkosta wlan-hotspot. Kuulin, että Oulun tuomiokirkossa on jo tällainen palvelu. Varsinkin Agricolan kiinteistö, jossa on hyvin monenlaisia tiloja, sopisi aivan erinomaisesti tällaisen palvelun kohteeksi. Sehän avaa kiinteistön käytölle ihan uudenlaisia ulottuvuuksia, kun voitaisiin luoda palveluja, joiden yhtenä osana on mahdollisuus vapaaseen netin käyttöön. Joku tosin jo ehti kavahtaa ajatusta siitä, että kirkosta luotaisiin langattomia yhteyksiä muilla keinoin kuin rukouksella. Ehkä ajatus voi vierastaa, jos sitä ajatellaan puhtaasti messun näkökulmasta. Tuskin kenelläkään on tarvetta nettisurffailuun messun aikana, mutta Tuomasmessu on vain 2 tunnin slotti kiinteistössä, jonka tilat on käytössä ainakin periaatteessa 24/7.

Tänään illlalla olen siis Tuomasmessussa. Ensi viikon alussa ainakin yritän ottaa päivän tai kaksi kirjoittamiselle. Torstaina aamulla starttaamme Siirin ja pyhiinvaeltajien ryhmän kanssa kohti Roomaa ja Assisia, mistä palaamme maantantain ja tiistain välisenä yönä seuraavalla viikolla.

Kohtaamispaikkana Krypta palaa mun ohjelmistoon ke 24.10., jolloin on taas tiedossa mukava ilta. Aasia-asiaa kertoo Thaimaasta kotiutunut Pekka Yrjänä Hiltunen ja Markus Bäckman musisoi. Seuraavat messuvuorot Tuomiokirkossa mulla on la 27.10. iltakirkko ja su 28.10., jolloin vietetään Cantores Minores poikakuoron 55-vuotisjuhlamessua. Samana iltapäivänä olen luvannut olla myös Lähetyskirkon messussa klo 14.

Ei kommentteja: