keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Lähetys jatkuu

Huomasin juuri otsikkoon sisältyvän sanaleikin. Missio on voimassa. Ja siitä saankin oivan aasinsillan tämän illan hyvekeskusteluun Kryptassa.

Aiheena oli viisaus, siis kyky arvioida tosiasioida ja tehdä niihin pohjautuvia hyviä päätöksiä. Tosin viisaudelle löytyy monta muutakin määritelmää, mikä tuli hyvin ilmi keskustelussa. Ehkä päädyimme siihen, että viisaus on kykyä ymmärtää ihmisiä ja toimia heitä kohtaan oikein. En tosin voi olla kovin tyytyväinen omaan osuuteeni tänä iltana. Johdattelin keskustelua pienen harjoituksen kautta, joka liittyi mediakritiikkiin, siis lehtien selailuun. Harjoitus ei toiminut niin hyvin kuin olin toivonut. Hyvää keskustelua meillä oli joka tapauksessa. Ensi keskiviikko on tuhkakeskiviikko, joten otamme teemaksi nöyryyden.

Jostain syystä ympärillä on viime päivinä ollut paljon pahoinvoivaa ärhentelyä. Yksi kiukuttelee, kun hänen nimensä ei ole päätynyt lehteen seurakunnan ilmoituksiin. Toinen käräyttää kääminsä totaalisesti, kun häntä ei muisteta, vaikka viime tapaamisesta on vain 16 vuotta aikaa. Itsekin meinasin kärähtää tänään työkokouksessa, kun eteen tuli mitättömän pieni työnjakoon liittyvä harmitus. No, pääsimme ärähdyksestä kyllä yli ja löysimme sille yhteisesti syyn, mutta vähän silti jäi kaivelemaan. Tämähän on liikenteestä tuttu ilmiö. Kun yksi kiilaa, kaikki kiilatuksi joutuvat saavat tartunnan. Sellainen pitää heti laittaa poikki. Olkaamme siis kohtuullisia ja toisiamme kohtaan kärsivällisiä. Paineita kannattaa purkaa juoksentelemalla tai tekemällä punnerruksia.

Punnitsin itseni tänään kuntosalin jälkeen. Kello oli puoli kaksi iltapäivällä, enkä ollut syönyt lounasta. Hikoilun ja tyhjän vatsan kanssa paino oli 89,8 kg. Viime tiistain lukemiin (93,5 kg) tämä on kohtuullisen iso muutos. Tosin kaksi kiloa pitää laskea vaatteisiin ja jotain myös tyhjälle vatsalle ja hikoilulle. En silti ihmettele, jos viikossa olisi hävinnyt puoli kiloa vain sillä, että rajoitan herkkujen syömistä. Ja lähetys jatkuu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

" lähetys jatkuu. " monet harmitukset olen oppinut käsittelemään itsekseni, iänmyötä sitä oppii , ettei joka asiassa kannata lyödä päätä seinään. lähetys pyyntöni , toivottavasti nykyinen tuomiorovasti, kirkkoherra , tuomiokirkkoseurakunnasta olisi seuraava helsingin piispa. vaikka minun mielipiteillä ei ole suurta merkitystä. sinulla on. Laila. H. Flink