perjantaina, marraskuuta 13, 2009

Idiootti Narinkkatorilla

Tarkoitus on nopeasti kerätä rahaa Baringon alueen ruokahuolto- ja hygieniaprojektille. Koko projektin tavoite Suomessa on 250.000 euroa jouluaattoon mennessä. Kaikki keinot on siis käytettävä. Mitä mieltä olisit tästä ideasta?

Jotkut keräävät rahaa juoksemalla rahaa vastaan. Juoksemisessa on se hyvä puoli, että jokaisesta metristä voi veloittaa, toisin sanoen sitä voi tehdä vähän tai paljon tai mitä tahansa siltä väliltä. Juokseminen on kuitenkin pahimmillaan yksinäistä puuhaa, eikä siitä ole mitään hyötyä muille kuin itselle (jos ei tule kipeeksi). Mietin sille vaihtoehtoa. Jotain mitä voisi tehdä vähän tai paljon, mutta joka olisi samalla jollain tavalla yleishyödyllistä. Kuten esimerkiksi siivoamista. En vain millään keksinyt siivouskohdetta, joka olisi julkinen, hyödyllinen ja toimiva. Mutta entä jos lukisin julkisella paikalla kuten Narinkkatorilla Dostojevskin Idioottia hintaan 10,-/sivu? Kun kirjassa on 886 sivua, koko kirjan tuotto olisi 8860 euroa. Idootti on ensinnäkin upea teos. Lisäksi sillä on hyvä nimi, joka sopii hankkeen iskulauseeseen: Sinä autat, pappi lukee Idioottia.

Eikä tämä edes ole vitsi. Seuraavaksi pitää vain miettiä, miten tämä saadaan toimimaan käytännössä. Mä tarvitsen tukitiimin ja pohjalahjoituksen esimerkiksi 10 tai 50 ensimmäisen sivun lukemiseksi. Sitten vaan Narinkkatorille lukemaan ja pyytämään ohikulkijoilta kympin lahjoituksia. Avustaja pitää keräyslipasta ja merkkaa isolle taululle tavoitteen lähestymisen jokaisesta lahjoituksesta. Ja tietysti tarvitaan pieni äänentoistolaite ja asiaankuuluvat luvat.