perjantaina, marraskuuta 13, 2009

Idiootti Narinkkatorilla

Tarkoitus on nopeasti kerätä rahaa Baringon alueen ruokahuolto- ja hygieniaprojektille. Koko projektin tavoite Suomessa on 250.000 euroa jouluaattoon mennessä. Kaikki keinot on siis käytettävä. Mitä mieltä olisit tästä ideasta?

Jotkut keräävät rahaa juoksemalla rahaa vastaan. Juoksemisessa on se hyvä puoli, että jokaisesta metristä voi veloittaa, toisin sanoen sitä voi tehdä vähän tai paljon tai mitä tahansa siltä väliltä. Juokseminen on kuitenkin pahimmillaan yksinäistä puuhaa, eikä siitä ole mitään hyötyä muille kuin itselle (jos ei tule kipeeksi). Mietin sille vaihtoehtoa. Jotain mitä voisi tehdä vähän tai paljon, mutta joka olisi samalla jollain tavalla yleishyödyllistä. Kuten esimerkiksi siivoamista. En vain millään keksinyt siivouskohdetta, joka olisi julkinen, hyödyllinen ja toimiva. Mutta entä jos lukisin julkisella paikalla kuten Narinkkatorilla Dostojevskin Idioottia hintaan 10,-/sivu? Kun kirjassa on 886 sivua, koko kirjan tuotto olisi 8860 euroa. Idootti on ensinnäkin upea teos. Lisäksi sillä on hyvä nimi, joka sopii hankkeen iskulauseeseen: Sinä autat, pappi lukee Idioottia.

Eikä tämä edes ole vitsi. Seuraavaksi pitää vain miettiä, miten tämä saadaan toimimaan käytännössä. Mä tarvitsen tukitiimin ja pohjalahjoituksen esimerkiksi 10 tai 50 ensimmäisen sivun lukemiseksi. Sitten vaan Narinkkatorille lukemaan ja pyytämään ohikulkijoilta kympin lahjoituksia. Avustaja pitää keräyslipasta ja merkkaa isolle taululle tavoitteen lähestymisen jokaisesta lahjoituksesta. Ja tietysti tarvitaan pieni äänentoistolaite ja asiaankuuluvat luvat.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti saat luvat ja käytännön asiat kuntoon, jotta pääsen lahjoittamaan 10 euroa ja vastineeksi kuulemaan Dostojevskin Idioottia. Todella hyvä idea, onnea yritykselle!

Terveisin Veli Ensio

pikkupappi kirjoitti...

Toi on sen verran hullu idea, että voisi toimiakin :)

Silvanus kirjoitti...

Mainio idea. Luepa yksi sivu ja kerro, paljonko siihen meni aikaa. Laskeskelin, että jos yhteen sivuun menee minutti, kestää projekti 15 tuntia, eli suunnilleen kaksi työpäivää. Jos yhteen sivuun menee kaksi minuuttia, neljä työpäivää. Viidellä minuutilla siihen menisi lähemmäs kymmenen työpäivää.

Arto kirjoitti...

Yhteen sivuun meni noin 2'15'' eli koko urakka kestäisi noin 33 tuntia. Mutta ideahan onkin, että tavoitteen ei pidä olla liian helppo :-)

Henna kirjoitti...

Olen ehdottomasti mukana tukitiimissä, jos hanke toteutetaan. I wouldn't miss this in a million years:)!

Jan Ahonen kirjoitti...

Terve!

Voisin olla tukitiimissä mukana ja edustamani Jouluradio voisi olla tukemassa(jos saan luvan).

Jos kiinnostaa, niin soita "talon sisällä" 2295.

Sopivan hullu ja hauska idea!

Anonyymi kirjoitti...

On siinä vähän semmosta 70-lukulaista hörhötunnelmaa. Kannatan.

Dumarin Lepakkomies kirjoitti...

jos luvat tulee, niin mä hommaan äänentoiston ja teltan sekä paikalle että pois!

Arto kirjoitti...

Kiitos tuesta, ystävät. Nyt näyttää siltä, että tää on pakko tehdä :-) Kerron heti, kun saan tietoa luvista ja asia konkretisoituu. Sain eilen Tuomasmessun jälkeen myös useampi ilmoittautumisia tukitiimiin.