perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Rippikoulun kertausopinnot, osa I

Lähdemme parinkymmenen hengen joukolla yöksi Klaukkalan Holmaan kertaamaan rippikoulua. Me ollaan pari vuotta pyöritelty mielessämme sopivaa tapaa tarjota kristillisen uskon perusopetusta aikuisille ihmisille. Tietysti siihen on monia tapoja, eikä mikään yksi juttu sovi kaikille. Nyt ollaan kuitenkin kehitetty ihan uusi juttu eli aikuisten kertausrippikoulu. Tulemme takaisin huomenna pyhäinpäivän iltapäivällä ja jatkamme riparia neljänä marraskuun Krypta-illoissa. Niihin on kaikki tervetulleita mukaan.

Lähden Holmaan ehkä hieman sekavin mielin, kun taas on viikossa ollut niin älyttömästi kaikkea sekalaista järkättävää ja suunniteltavaa. Toisaalta siinä ei ole mitään erikoista, tällaista on ollut koko syksy. Global Leadership Summitkin on enää viikon päässä... Mutta kävin äsken mielenkiintoisen ja innostavan keskustelun Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran kanssa. Aiheena oli varsinaisesti heidän seurakuntansa edustus Helsingin ekumeenisessa toimikunnassa, mutta muutakin yhteistä ja kiinnostavaa löytyi muun muassa johtamiseen liittyen.

Sunnuntaina mulla on saarnavuoro Tuomiokirkossa ja aiheena on "uskon perustus" (uskonpuhdistuksen muistopäivä). Ajattelin lähteä liikkeelle kysymyksestä: pankki vai luotto? Eli debet vai credit? Ainakin se liittyy kysymykseen uskosta, koska credit tarkoittaa "hän uskoo". Evankeliumiteksti Matteus 5:13-15 on sopivasti jatkoa pyhäinpäivän autuaaksijulistuksille. Siinä puhutaan suolasta valosta. Itse asiassa evankeliumi ei edes mainitse sanaa usko. On siis liikuttava uskon perustuksesta sen uudistumisen ja puhtaana pysymisen suuntaan. Tai jotain sinne päin.

2 kommenttia:

miina kirjoitti...

Hei Arto,

Kertaus on opintojen äiti. Mulle sopisi kertausrippikoulu oikein hyvin, jos sieltä saisi korvaavan kokemuksen riparileiriltä. Meillä isoset itkivät ja rukoilivat meitä tulemaan uskoon ja se oli niin järisyttävä kokemus, että heikoimmat eivät nukkuneet seuraavana yönä, kun pelkäsivät tulevansa yhtä hulluiksi kuin isoset.

Arto kirjoitti...

Seuraava aikuisten kertausrippikoulu aloitetaan näillä näkymin ensi keväänä. Nyt alkanut kertausripari jatkuu marraskuun keskiviikkoina Kohtaamispaikkana Kryptassa. Molempiin saa tulla mukaan.