keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Ajankohtaiset markkinointiuutiset

En tiedä, onko tämä hyvä aika blogimerkinnälle, kun viiden minuutin kuluttua pitää lähteä töihin. Sen verran on pakko kuitenkin kuitata, että syysloma tuli pidettyä, lehtiä haravoitua, risuja poltettua ja pihaa siistittyä. Vaikka syksyn tiukin kuukausi töiden kannalta onkin vielä edessä, on siis oikein lokoisa ja virkistynyt olo.

Menen näillä näkymin perjantaina käymään kirjamessuilla. Tosin huomaan jo etukäteen kammoksuvani hirvittävää hälyn sekamelskaa, mikä tekee tapahtumasta aika rasittavan. Toisaalta siellä yleensä tapaa paljon tuttuja, joiden kanssa on mukava vaihtaa kuulumiset.

Global Leadership Summit on enää vajaan kolmen viikon päässä. Vielä kaipaamme sata ilmoittautumista lisää Helsingin tapahtumaan. Jyväskylän ja Vaasan tapahtumat näyttävät vetävän toistasataa kumpikin, joten yhteensä pääsemme varmasti edellisvuosien tasolle. Tapahtuma toteutetaan siis tänä vuonna ensimmäistä kertaa luterilaisen kirkon tiloissa eli Agricolassa pe-la 6.-7.11. Puhujalista on jälleen maailman huippua (Tony Blair, Bono, Gary Hamel, Bill Hybels...), joten kannattaa kipin kapin mennä GLS:n nettisivuille ja ilmoittautua. Mun nähdäkseni hinta ei ole niin paha, etteikö sitä kannattaisi maksaa, vaikka ei pystyisikään osallistumaan ihan täysiä kahta päivää.

Huomasin sunnuntaiaamuna lievää vieroitusoiretta kirkosta, kun päätimme siis jäädä mökille vielä sunnuntaiaamuksi. Yritin katsella tv-jumalanpalvelusta, joka tuli adventistien Toivonlinnasta, mutta se ei ihan vastannut mun tarvetta. Maanantaina muistin siis sännätä vapaapäivän touhujen keskellä klo 12 rukoushetkeen Tuomiokirkkoon. Eräs ystävä sanoi kyseisestä rukoushetkestä taannoin, että "täällä ei ole mitään". Ja tarkoitti, että siinä on kaikki, eikä mitään ylimääräistä. Ja niinhän se on. Olemme syksyn alusta siirtyneet käytäntöön, jossa teemme tuoleista puoliympyrän Tuomiokirkon alttarikaiteen ääreen ja liturgi istuu samassa tuolirivissä muiden kanssa. Kiva pieni "quarter hour of sanity" keskellä päivää.

Tänään Kohtaamispaikkana Kryptassa klo 18 vierailee jo eläkkeellä oleva, mutta erinomaisissa hengen ja sieluin voimissa oleva dosentti, TT Juhani Forsberg. Kutsuin hänet puhumaan messusta ja Juuso valitsi näkökulmakseen pyhyyden. Missä on kirkon mysterium tremendum et fascinosum? En usko, että alustus tulee pitämään sisällään paljonkaan latinaa, vaan pikemminkin hengen paloa. Kannattaa siis tulla kuulemaan ja osallistumaan keskusteluun.

Kryptan illan jälkeen tapaamme vielä lyhyesti Aikuisten kertausrippikoulun suunnittelun merkeissä. Paikkoja on vielä Holman leirille 30.-31.10., joten jos sun lähipiirissä on ihmisiä, joilla on herännyt uudestaan kiinnostus hengellisiin asioihin, laita heti ilmoittautumaan seurakuntasihteerille sari.pyrro(at)evl.fi. Yöpymisen hinta on 70 euroa ja multa saa mielellään udella lisätietoja.

1 kommentti:

Silvanus kirjoitti...

Kiinnostava muutos tuo puoliympyräjuttu. En olekaan ollut nyt syksyllä rukoushetkissä, niin en ole nähnyt tätä vielä käytännössä. Sinänsähän tuollainen on juuri hyvä ja soveltuva rukoushetkeen, joka ei kuitenkaan sisällä dialogista liturgiaa samassa merkityksessä kuin jumalanpalvelus sisältää, vaan on kokonaisuudessaan kirkon yhteistä rukousta. Sinänsä jopa termi "liturgi" on harhaanjohtava, tulisi ennemmin puhua vain esilaulajasta. Itse olen joskus toteuttanut vastaavaa identifioitumista kääntymällä esilaulajana ad orientem, jolloin olen ollut samaan suuntaan kuin osallistujat. (En tosin Tuomiokirkossa.)