tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Via Crucis

Olimme taas eilen illalla värjöttelemässä Kaisaniemen puistossa Via Crucis -pääsiäisnäytelmän harjoituksissa. Nurmikko on vasta paljastunut lumen alta, joten saappaat piti olla jalassa ja paksusti päällä töölönlahden yli puhaltavaa viimaa vastaan. Mutta hieno näytelmä siitä on tulossa, todella! Sitä paitsi viikonlopun alustavat sääennustukset näyttävät lupaavan kuivaa eikä niin hirveän kylmääkään keliä.

Näytelmä toteutetaan tänä vuonna Lauri Otonkosken tekstillä ja Miira Sippolan ohjauksella. Edellisistä vuosista poikete kyseessä ei nyt ole mikään miniversio, vaan todella isolla joukolla ja näyttävästi toteutettava kokonaisuus. On paljon näyttelijöitä, äänimaailma on vaikuttava ja ilotulitustakin nähdään. Kaisaniemen puistossa näytellään kohtaukset, jossa Jeesus tulee opetuslapsineen Jerusalemin pääsiäisjuhlille ja vetäytyy Getsemaneen rukoilemaan. Siitä reitti jatkuu Snellmanin kadulle Suomen Pankin eteen ja päätepisteenä tietysti Tuomiokirkon portaat.

Näytelmää harjoitellaan tällä viikolla joka ilta tapahtumapaikoilla. Kenraaliharjoitus pitkäperjantaina klo 21 ja esitys lankalauantaina samoin klo 21. Näytelmä päättyy noin 22.30, jonka jälkeen Tuomiokirkossa lakaa pääsiäisyön messu. Mulla ei tosin tänä vuonna ole siinä roolia, vaan saan viettää Tuomiokirkon pääsiäisaamun klo 10 messun, jonka yhteydessä kastetaan kaksi uutta kristittyä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai tekös siellä nurmella värjöttelitte ? Hurautin pyörällä puiston läpi ja ihmettelin, että mitä väkeä nurmella seisoi rivissä jotkin muovipussit kädessään...? Tai ehkä kyse oli jostain muusta porukasta...? Mutta jokatapauksessa : hienoa, että tälläinen pääsiäiskuvaelma tehdään muistuttamaan pääsiäisen todellisesta sanomasta !

Anonyymi kirjoitti...

Olin itse mukana muutama vuosi sitten, jolloin ohjaajan oli Juha Kukkonen ja Jeesuksena Jarkko Pajunen. Se teki vaikutuksen. Katsojiakin oli ennätykselliset 30- 40 000. Kärsimysnäytelmän sanoma tuli esille muuttamattomana. Sen vuoksi en ymmärrä tätä modernisointia ollenkaan. Ohjaajan tarkoitus tuoda sanoma "nykypäivään" ontuu mielestäni. Väitän, että hyvin monelle on pettymys tämä nyt toteutettu versio. Miksi kaikki pitää muuttaa kuvainnolliseksi. Eikö raamatun perinteinen sanoma riitä nykypäivän ihmisille. Jos ei, on kysyttävä, missä sitten kulkee raja modernin ja perinteisen välillä?

Arto kirjoitti...

Kommentoin jälkimmäisen anonyymin ajatuksia seuraavassa postissani. Onhan se niin, että se missä itse oli mukana, on aina se ainut oikea :-)