tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Via Crucis

Olimme taas eilen illalla värjöttelemässä Kaisaniemen puistossa Via Crucis -pääsiäisnäytelmän harjoituksissa. Nurmikko on vasta paljastunut lumen alta, joten saappaat piti olla jalassa ja paksusti päällä töölönlahden yli puhaltavaa viimaa vastaan. Mutta hieno näytelmä siitä on tulossa, todella! Sitä paitsi viikonlopun alustavat sääennustukset näyttävät lupaavan kuivaa eikä niin hirveän kylmääkään keliä.

Näytelmä toteutetaan tänä vuonna Lauri Otonkosken tekstillä ja Miira Sippolan ohjauksella. Edellisistä vuosista poikete kyseessä ei nyt ole mikään miniversio, vaan todella isolla joukolla ja näyttävästi toteutettava kokonaisuus. On paljon näyttelijöitä, äänimaailma on vaikuttava ja ilotulitustakin nähdään. Kaisaniemen puistossa näytellään kohtaukset, jossa Jeesus tulee opetuslapsineen Jerusalemin pääsiäisjuhlille ja vetäytyy Getsemaneen rukoilemaan. Siitä reitti jatkuu Snellmanin kadulle Suomen Pankin eteen ja päätepisteenä tietysti Tuomiokirkon portaat.

Näytelmää harjoitellaan tällä viikolla joka ilta tapahtumapaikoilla. Kenraaliharjoitus pitkäperjantaina klo 21 ja esitys lankalauantaina samoin klo 21. Näytelmä päättyy noin 22.30, jonka jälkeen Tuomiokirkossa lakaa pääsiäisyön messu. Mulla ei tosin tänä vuonna ole siinä roolia, vaan saan viettää Tuomiokirkon pääsiäisaamun klo 10 messun, jonka yhteydessä kastetaan kaksi uutta kristittyä!