sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Syövätkö FB ja Twitter blogin?

No, ei ehkä Twitter, mutta Facebook näyttää kyllä syövän. Asiat päivittyvät reaaliaikaisesti FB-maailmassa, eikä sitten enää ole samanlaista paloa (tai aikaa?) niiden pidempään pohtimiseen.

Lupasin itselleni puolitoista vuotta sitten, että en enää pihtaile, vaan ainakin kokeilen kaikkia viestintämuotoja, mitä nettimaailmasta löytyy: Google-groups, Orkut (Googlen oma facebook), SecondLife, Skype, MySpace, Twitter jne. Totta puhuen, ähky tulee ja suurin osa näistä putoaa luonnollisen valinnan kautta pois hyvin nopeasti. Oikeastaan aika hassua, että blogi edustaa tässä viestintäympäristössä hitaampaa ja pohdiskelevampaa mediaa. Senhän piti olla nopean ja lyhytjänteisen nettikulttuurin ilmentymä par excellence.

Tänään juhlittiin perhepiirissä Eeron 50 v ja isän 83 v synttäreitä. Onnittelut molemmille ja pitkää ikää! Kirsti oli laskenut, että Antturin suvussa keskimääräinen elinikä on ollut muutamien sukupolvien ajan 84 vuotta. Ei siellä kai ketään satavuotiaita ole, mutta ei myöskään nuorena kuolleita. Taisin saada itselleni täsmälleen saman elinajanennusteen, kun tein siihen liittyvän nettitestin. Mua nimittäin pyydettiin mukaan johonkin tv:n uuteen elämäntapaohjelmaan (jonka nimeä en enää muista, mutta joka on kaikkien huulilla ensi syksynä...). Jouduin kuitenkin jäämään flunssan vuoksi pois aloitusjakson kuvauksista. No, joka tapauksessa ohjelmaan liittyi testi, jonka perusteella laskettiin ennuste elinajaksi. Taisin vähän kaunistella vastauksiani :-) 

Isän kohdalla kaikki näyttää vielä oikein hyvältä, vaikka kunto onkin viimeisen vuoden aikana heikentynyt. On tosi hienoa, että meidän lapset on saaneet tutustua paitsi todella vanhoihin isovanhempiin myös isotäteihin. Mulle jäi vaarista ja mummista lämpimät muistot, vaikka olin alle 10-vuotias, kun he pääsivät taivaan kotiin.

Ja sitten vielä tapahtumapäivitystä. Kuten aiemmin taisin kertoa, mulla oli tammi-helmikuussa saarnavuoro käytännössä joka sunnuntai. Maaliskuussa paastoan saarnaamisesta, sillä seuraava vuoro on vasta pääsiäisaamuna 12.4. klo 10 Tuomiokirkossa. On siis hieman aikaa muille harrasteille. Eilen lauantaina vietimme taas melkoisen mukavan MATKALLA-iltapäivän Agricolassa. Jotenkin alkaa tuntua, että sekä Krypta iltojen että näiden MATKALLA-iltapäivien ympärille on kerääntynyt hyvin mielenkiintoista ja vakain mielin liikkeellä olevaa porukkaa. Olen siitä hyvin iloinen ja mielessäni ihmettelen ja odotan, mihin suuntaan tästä olemme menossa.

Alkavalla viikolla tapaan hiljaisuuden liikkeen ihmisiä neuvottelupäivillä, käyn vihkikeskusteluja, pidän aikuisriparia, osallistun Via Crucis -harjoituksiin, erinäisiin työpalavereihin ja Pasilan kirjastossa keskusteluun Raamatun kertomuksista oratorio-teksteinä sekä luennoin lastenohjaajille Psalmeista. Ensi viikonloppu on vapaa, mutta lauantaina Studium Catholicumissa on kiinnostava seminaari paavi Benedictus XVI:n ajattelusta, johon ehkä yritän kotoa karata osallistumaan. Tai ehkä sittenkin lähdemme pienelle Selki-ajelulle koko perheen kanssa, saa nähdä. Kevät tulee...

3 kommenttia:

ville tikkanen kirjoitti...

mä olen huomannut saman oireen omassa bloggailussani. tunnustan sen nyt: hengailen fb:ssa aivan liikaa.

Aukku kirjoitti...

Kristillinen blogaaja Andew Jones kysyy blogissaan: "Tarvitsemmeko sabattivuoden sosiaalisen median käytössä". Samoin Rhett Smith pitää sosiaalsien median käytön rajoittamista ja tauottamista hyvänä ajatuksena - istua omien ajatusten keskellä, ottaa vihko käteen ja kirjoittaa kynällä.

Positiivisen ajattelun edustaja Robert Schüler kehoittaa varautumaan ikääntymiseen: Kun olet 50 v. tee 30 vuotissuunnitelma, 80 v. tee 30 vuotissuunnitelma, 110 v. tee 30 vuotissuunnitelma..

Aukku kirjoitti...

FB ja Twitter eivät yllä samaan vielä blogien kanssa. FB ai tarjoa vielä samanlaisia mahdollisuuksia tekstien muokkaamiseen. Twitterin 130 merkin maksimi rajoittaa sen lyhyt blogaukseen ja on kuin tekstiviestin omainen. Sitteen on vielä Plaxo joka kerää nämä kaikki yhteen.