sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Fight Club

Sarasvuon Jari teki sen taas. Lanseerasi keväisen kuntokoulun ja sai jotkut hätäisimmät pelästymään fasismia (Talouselämän nettisivut). Trainers' Housen Fight Club on melko kallishintainen kuntoiluohjelma. Nimi viittaa hieman ärsyttävään (mun mielestä) saman nimiseen leffaan, jossa toimistonörtillä menee huonosti, iskee skitsofrenia ja alkaa mäiskiä itseään.

Ajatus ryhmäytymisenergiaa ja sosiaalista kontrollia hyödyntävästä kuntokoulusta on silti mitä kannatettavin. Laajasalon Teemulla on ollut suunnitteilla samanlaista Agricolaan ja kuulemme siitä varmaan jatkossa lisää.

Itselläni on ollut enemmänkin mielessä globaali aatteiden fight club ateistit vs. kristityt. Sain juuri käsiini amerikkalaisen journalistin Dinesh D'Souzan kirjan What's So Great About Christianity (Tyndale House Publishers, 2008). Täytyy nostaa hattua tavasta, jolla entinen Valkoisen talon sisäpoliittinen neuvonantaja käy taisteluun uskon puolesta. Alkulukujen perusteella en tosin ole ihan varma, jääkö hyökkäys amerikkalaiseksi kuriositeetiksi vai nouseeko argumentointi aidosti globaaliksi. Tapa, jolla D'Souza näyttää väärinymmärtävän eurooppalaista kristillisyyttä, ei ihan vakuuta. Osa argumenteista (joita D'Souza lataa lähes sivu sivulta ja lause lauseelta) tuntuu väljiltä. Toisaalta on ehdottomasti pidettävä siitä suoruudesta, jolla hän tarttuu vaikeisiin kysymyksiin. Eikä häneltä selvästikään puutu kykyä ymmärtää maailmanlaajuista aateilmastoa. Hän myös osaa loistavasti osoittaa ateistien yhteiskunnalliset pyrkimykset ja niiden perustelut. Suomessa tällaista keskustelua ei valitettavasti juurikaan käydä. Pieni kansa, pieni kieli, pienet ympyrät. Tosin ehkä meillä on siinä joitain etuja myös puolellamme...

1 kommentti:

ville tikkanen kirjoitti...

moi! olen haastanut sinut blogissani. kysymykset siellä.

ville