sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

Avocado-mangosalaatti

En todellakaan ole viime aikoina kunnostautunut ruuanlaitossa, mutta tämä resepti oli niin hyvä, että on pakko laittaa jakeluun. Saattaa maistua vielä paremmalle jalat työnnettynä kuumaan hiekkaan ja jääpalamurskalla jäähdytettynä. (Kaisa?) Toimii oivallisena vastapainona lämpimälle calypsomaustetulle pihville. Reseptin lähde on Delicard.

2 avocadoa
2 mangoa
4 luumutomaattia
1 nippu kevätsipulia
1 punainen ja 1 vihreä chili, siemenet poistettuina ja pieniksi hakattuina
1 ruukku korianteria pilkottuna
3 limetin raastettu kuori ja mehu
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori avocado ja mango ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kalttaa tomaatit, jäähdytä, kuori ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kevätsipulit vinoiksi viipaleiksi. Sekoita kaikkivihannekset limetinkuoriraasteen, -mehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele ripottelemalla korianteri salaatin päälle ennen tarjoilua.

Limetti pitää tietysti huolen siitä, että mango ja avocado ei tummu. Samalla se vie pois chilin pistävyyttä. Toisaalta chili jättää mukavan jälkimaun. Ja korianteri kruunaa koko jutun.

Dublinin koti-isäaikoina hoidin perheen ruokahuollon ja kokeilin kaikenlaista, varsinkin kalasta. Mutta se oli siis kymmenen vuotta sitten. Aterioiden suunnitteluun ei oikein tunnu liikenevän aivokapasiteettia nykyään. Mutta tällaisten valmiiden reseptien kanssa voi joskus onnistaa!

Ei kommentteja: