lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Tunnelmapala Sant' Egidion aukiolta

Laitisen perhe bongasi mut juuri äsken tässä Piazza di Sant' Egidion aukion terassilla, joten saman tien voi muutenkin julkistaa olemiseni. Roomassa on ollut poikkeuksellisen kuuma syyskuun alku. Eilisen illan raju ukkonen tuntuu kuitenkin raikastaneen ilmaa. Tosin edelleen voi aivan hyvin ajella vespalla pelkkä t-paita päällä.

Olen tänään siis ajellut siellä ja täällä. Uusien paikkojen lisäksi pistäydyin iltapäivällä myös tutussa Kolmen lähteen luostarissa (Abbazia di Tre Fontane), joka on Paavalin mestauspaikalla. Paavin julistama Paavalin juhlavuosi näkyi sielläkin. Arvelujen mukaan tänä vuonna on tullut kuluneeksi 2000 vuotta kansojen apostolin syntymästä ja kirkko juhlii sitä tapahtumilla, julkaisuilla ja rohkaisemalla pyhiinvaeltajia Paavalin jalanjäljille. Viime talvena uutisoitiin, että Paavalin hautapaikalta, joka sijaitsee keskellä San Paulo fuori le Mura basilikaa, on löytynyt Paavalin sarkofagi (vai oliko se ossuaari? - jälkimmäiseen laitetaan vain luut, kun edelliseen menee ruumis lihoineen päivineen). Kävin paikan päällä, mutta siellä asiasta ei näyttänyt olevan mitään infoa. Paljon pyhiinvaeltajia vain rukoilemassa hautapaikan ääressä. Arkeologia selviää ehkä paremmin netistä kuin paikan päältä.

Ostin tietysti pari Paavaliin liittyvää kirjaa, joita näytti olevan tarjolla erittäin paljon. Harmi vain, että italian lukeminen vähän takkuilee. Pysyn kyllä kärryillä aiheesta, mutta muutaman oudon sanan myötä häviää helposti yksityiskohdat ja sävy. Joka tapauksessa Damaskon tien kokemuksesta liikkeelle lähtevä kuvaus tuntuu mukaansatempaavalta.

Terassilla on nyt sen verran hälinää, että bloggaus päättyy kuin kanan lento. Ehkä huomenna pääsen jatkamaan.

Ei kommentteja: