keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Päivän blogi

Lupasin kirjoittaa RadioDein ohjelmavirtaan kerran viikossa päivän blogin. Parin minuutin pätkä pitää tietysti myös itse lukea. Nyt tuntuu siltä, että osaako sitä sitten enää kirjoittaa, kun tietää, että se menee radioon. No, tästä lähtee.

Tekee mieli kelata kuluneen viikon saavutuksia. Ja päällimmäisenä on mielessä keskiviikkoillan Kirkot pihalla -tapahtuma Vanhassa kirkkopuistossa. Helsingin ekumeeninen toimikunta järjesti nyt kymmenettä kertaa kristittyjen yhteisen luontopäivän. Muistaakseni aikaisemmilla kerroilla sää on suosinut meitä yhtä kertaa lukuunottamatta. Iltapäivällä, kun tulin kirkolle, taivas oli aika harmaa. Onneksi isoa sadetta ei osunut kohdalle, vaikka välillä ripottelikin.

Oikeastaan täytyy sanoa, että tapahtuma oli pienuudestaan huolimatta jälleen aika hauska. Tommi Varis ja Swing High -lauluryhmä lauloivat ja laulattivat mukavan rennolla soundilla. Saalem-seurakunnan naisten valmistama risotto oli hyvää. Ortodoksisen seurakunnan lähetyspiirin virhermyynti toi oman mausteensa kokonaisuuteen. Ja siinä sivussa kirkonmiesten (joihin siis itsekin kai kuulun) liturgiatkin menivät jouhevasti. Sato, ruoka, viherkasvit ja kaikki läsnäolijat tulivat moninkertaisesti ja perusteellisesti siunattua, kun ensin oli vuorossa luterilaisen, metodisti- ja adventistipastorin sanat, sitten ortodoksinen veden pyhitys, helluntailainen rukous, ekumeeninen Isä meidän -rukous ja vielä katolilainen sadon siunaus.

Puistikossa oli ohjelman alkaessa iso lauma ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita suorittamassa syysrituaalejaan. Taisivat kuitenkin lauluen kaikuessa poistua paikalta. Lopuksi saimme kuitenkin kolmenkymmenen mustapukuisen, siideriä siemailevan nuoren lauman syömään risotot loppuun. Olivat oikein kiitollisia ja ystävällisyys ihmiskunnan sisällä kasvoi taas kummasti. Eli kun saatiin telttakatos purettua, äänentoistolaitteet kannettua sisään ja pöydät paikoilleen, olo oli niin sanotusti väsynyt mutta onnellinen. Äänentoistosta vastannut kaveri kiteytti oman asenteensa tällaisiin kristillisiin vapaaehtoistöihin niin, että se on kaikki pois pahanteosta. Suosittelen. Jatkamme pahanteosta pois pysymistä tukevaa toimintaa kaikilla rintamilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajauduin sivuillesi ja ajattelin että tämä saattaisi kiinnostaa sinua,
... eli Picture Mission blogi, jossa kuvitetaan koko raamattu valokuvin. Tämä kuvataiteilijan pitämä lähes mahdoton ja jättikokoinen hanke löytyy osoitteesta:
http://picturemission.blogspot.com/

Arto kirjoitti...

Kiitos vinkistä!