keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Helluntain odotuksessa

Joudun jälleen perumaan sanojani. Tuomiokirkon ulkoalueiden siisteydestä ei suinkaan vastaa Luja-Palvelut, vaan SOL Palvelut Oy. Väärinkäsitys oli aito, koska Meritullin seurakuntatalon siivous siirtyi Luja-Palveluille ja kuvittelin, että näin oli myös Tuomiokirkon osalta. Olen pahoillani. Voiko tästä oppia jotain? Ainakin sen, että ei koskaan pitäisi olla liian varma asioista, joista ei ole ensikäden tietoa.

Se johtaakin seuraavaan asiaan. Agricola-hanke puhuttaa ja mietityttää monia. Olen itse viime viikkoina tajunnut, että itse asiassa kyseessä on ennen kaikkea seurakunnan hanke. Tuomiokirkkoseurakunta on nimittäin päättänyt tehdä jotain ja luoda Agricolan kirkkoa varten uudenlaisen toimintakulttuurin. Tuomasyhteisö ja mahdollisesti HelsinkiMissio ja muita yhteistyötahoja toki kutsutaan samaan yhteisöön, mutta niiden toiminta säilyy ainakin aluksi suurelta osin entisenlaisena. No, asiasta on turha lausua mitään varmaa, koska en ole tekemässä lopullisia päätöksiä, enkä voi tietää, mihin suuntaan ne vielä kääntyvät (ks. yllä). Se kuitenkin näyttää hyvin todennäköiseltä, että seurakunta tekee omassa organisaatiossaan tarvittavat hallinnolliset ja taloudelliset muutokset. Toivottavasti jo ennen kesälomia tiedämme enemmän.

Olen viikonloppuna messuvuorossa ensin Tuomiokirkon iltakirkossa la klo 18 ja sitten aamulla klo 10. Olen myös lupautunut avustajaksi sunnuntain Tuomasmessuun, jossa saarnaa dominikaaniveli Antoine Lévy. Tervetuloa pistäytymään!

1 kommentti:

Aukku kirjoitti...

Uusi toimintakulttuuri - Onkohan se joitain mitä Willow Creekin Global Leadership vaatii?