keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Halleluja!

Enpä ole pitkään aikaan ollut niin virkistävässä ja koskettavassa tilaisuudessa kuin tämän illan Kohtaamispaikka Kryptassa. Leppilammen Jukka ja Jason Carter saivat kitarat soimaan ja sanat värähtelemään sellaisella taajuudella, että ainakin mun sydän resonoi.

Identifikaatio on yhteyden löytymistä. Minuus toteutuu sinän kautta. Synti on hengellinen käsite, joka kuvaa yhteyden katkeamista minuuden lähteeseen.

Olin aika väsynyt, kun tilaisuus alkoi klo 18 ja huomasin ajatusten harhailevan välillä kaukanakin. Toisaalta Jukan laulut oli sellaisia, että niiden tarkoituskin oli viedä tunnelmiin. Ja illan päätyttyä tunsin tosiaan itseni virkistyneeksi ja raikkaaksi! Väkeä oli melko kivasti, suntion mukaan 54 henkeä. Enemmänkin olisi tietysti mahtunut, mutta kivan kokoinen yleisö se oli.

Lopetettiin ilta "psalmikävelyyn", jolle on varmasti käyttöä tulevaisuudessakin. Psalmikävely tarkoittaa sitä, että musiikin soidessa luen psalmia, ihmiset voivat nousta paikoiltaa ja omaan tahtiin kävellä alttarin ääreen, polvistua, seistä hetken tai muuten vaan tuoda siihen asiansa. Sitten jokainen palaa paikoilleen jälleen omaan tahtiinsa. Siinä on joku katharsis, puhdistuminen, ja uuden voiman saamisen kokemus.