tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Rippikoulun jälkeen - lomalle


Viikko Partaharjun maisemissa on siis ohi ja pientä nuhaisuutta lukuunottamatta selvisimme erinomaisesti. Leiriläisille jäi varmasti tärkeitä muistoja ja mikä parasta useat heistä kertoivat avoimesti löytäneensä uudelleen yhteyden Jumalaan. Meillä oli erittäin yhtenäinen ja hyvin keskenään toimeen tuleva ryhmä, eikä ollut minkäänlaisia ongelmia ryhmäytymisen tai kurinpidon kannalta.

Olin itse ehkä aavistuksen verran poissaolevampi ja etäisempi leiriläisten suhteen kuin esimerkiksi viime vuonna. Oli kuitenkin kiva huomata, että sillä on loppujen lopuksi vähän merkitystä, mikä on oma fiilis. Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulujen vahvuus on takuulla siinä, että meidän nuorisotyöstä on viimeiset 10 vuotta vastannut Lepa, joka on johdonmukaisesti korostanut työn hengellistä luonnetta ja puhetta Jeesuksesta osana rentoa ja hauskaa ohjelmavirtaa. On jännä nähdä, minkälaista struktuuria ja henkeä se luo koko toimintaan. Olen nimittäin kuullut myös ripareista, joissa hauskanpito ja hengellisyys eivät liity toisiinsa, vaan ohjelmassa on kaksi tasoa, virallinen (hengellinen/uskonnollinen) ja epävirallinen (hauskanpito). Tänään tapaan leiriläisiä ja isosia vielä Tuomiokirkon kappelilla nuorten messussa klo 20.30.

Huomenna alkaa loma! Voi olla, että tämä viesti jää siis pidemmäksi aikaa tähän. Torstaina lennämme Torontoon, enkä vielä tiedä, millaisissa olosuhteissa siellä asumme ja minkälaiset on nettiyhteydet. Agricolan seurakunta on joka tapauksessa järjestänyt meille asunnon ja olen vastaavasti luvannut toimittaa siellä neljän sunnuntain jumalanpalvelukset suomeksi ja englanniksi. Matkan päätteeksi ajamme Chicagoon osallistumaan Leadership Summitiin, joka on 9.-11.8. Lento kotiin tulee Helsinki-Vantaalle maanantaina aamupäivällä 13.8. Mun seuraavat messut Tuomiokirkossa on lauantaina 18.8. klo 18 ja sunnuntaina 19.8. klo 10.

1 kommentti:

Aulis Parviainen kirjoitti...

On hyvä pysytellä taustalla. Nuoret osaavat kysyä tarvittaessa. Kanssaeläminen riittää ja voimat riittävät pidempään ja nuorten luovuus saa lisää tilaa.