maanantaina, heinäkuuta 16, 2007

Terveiset Torontosta!

Matka meni hyvin, lentokentällä oli vastaanottajat odottamassa, kuljetus vei suoraan asunnolle, jossa saatiin avaimet käteen. Saavuimme siis torstaina iltapäivällä, joten pari päivää on ollut aikaa katsella ympärille. Hockey Hall of Fame on nähty, samoin Toronto Zoo. Kuten kuvasta näkyy, maisema meidän parvekkeelta ei ole mikään postikortti, mutta sijainti on monella tavalla mainio. Hyviä kauppoja on ihan kadun toisella puolella, autovuokraamo myös, eikä kirkollekaan ole pitkä matka.

Tänään sunnuntaina oli ensimmäiset jumalanpalvelukset Agricolan kirkossa. Suomenkielisessä messussa klo 10 oli väkeä satakunta henkeä, englanninkielisessä klo 12 vain noin kymmenen. Palvelus toimi yllättävän hyvin kiinalaisen urkurin säestyksellä. Aiheena oli laupias samarialainen, josta keskityin tällä kertaa kertomuksen muihin henkilöihin: pappiin (minä), leeviläiseen (seurakunta-aktiivi) ja ryöstettyyn mieheen. Pointtina oli, että itse asiassa ryöstön kohteeksi joutunut mies oli "yksi niistä vähimmistä" joiden auttamisesta Jeesus sanoo: "sen te olette tehneet minulle". Kertomus ei tästä näkökulmasta katsottuna puhukaan vain ystävällisestä hyväntekeväisyydestä, vaan siitä, tunnistammeko Jeesuksen.

Koska englanninkielinen palvelus sai kestää vain 45 minuuttia seuraavan tilaisuuden vuoksi, ehdimme siitä vielä lähellä sijaitsevaan helluntaiseurakunta Saalemiin kuulemaan Mika Yrjölän saarnan loppuosan. Oli kiva tavata Mikaa perheineen pitkästä aikaa. (Niille, jotka eivät tiedä, sanottakoon, että Mika on ainakin osittain vastuussa veljeni Juhan houkuttelemisesta Indonesiaan. Mika asuu siis perheineen myös Bandungissa. Joitain vuosia sitten Mika oli Toronton Saalemissa pastorina, joten kyseessä oli lomavisiitti entiseen kotiseurakuntaan ystäviä tapaamaan.) Sekä Agricolassa että Saalemissa vastaanotto on ollut ylenpalttisen ystävällistä ja vieraanvaraista. Tänään olimme vielä illalla vieraina Heka ja Tarja Ylängöllä, missä oli vietetty 40-vuotispäiviä ja väkeä oli sankoin joukoin. Ensi viikon ohjelmaan kuulunee lisää Toronton paikallisnähtävyyksiä, koska yritämme tulla toistaiseksi toimeen ilman vuokra-autoa. Yritetään jättää ainakin osa ajomatkan päässä olevista kohteista siihen, kun Saara kahden viikon kuluttua liittyy seuraamme.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää, rikassisältöistä matkalla oloa teille sinne! Toivottaa Jatta Munkkivuoresta.