perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Hiljaisuutta ja rauhaa kiireessä

Kesäkuu on tosiaan tarkoittanut, että bloggaus harvenee. Siihen ei ehkä ole sen kummempaa syytä kuin että valoisat illat eivät houkuttele tietokoneen ruudun ääreen. Nytkin istahdan keskellä iltapäivää koneen ääreen vain puoliksi itseäni pakottamalla.

Maanantaina Alissa lähti seurakunnan lastenleirille, ja kun Siiri oli jo lähtenyt viime perjantaina Italiaan, me ollaan oltu kolmisin Tiinan ja Saaran kanssa. Parina iltana ollaan jopa oltu ihan kahdestaan Tiinan kanssa pyöräilemässä. Koska nykyään liikun erittäin harvoin myöhään illalla kaupungilla, kiinnitin huomiota siihen, miten törkyisen sottainen kaupunki Helsinki on. Ilmeisesti liberaali suvaitsevaisuuskulttuuri näyttää tässä todellisen luonteensa: kaikilla pitää olla oikeus istua juopottelemassa missä tahansa (myös kirkon portailla) ja jättää roskansa mihin tahansa. No, olisi tavallaan kivaa, jos jaksaisi ryhtyä vaahtoamaan asiasta. Ehkä ikä tekee sen, että en nyt jaksa muuta kuin päivitellä.

Eilen torstaina oli puoliksi vapaapäivä. Kävin siis iltapäivällä isän kanssa mökillä tekemässä pieniä pihatöitä. Tänään on samanlainen puolikas vapaapäivä. Aamulla olin puhumassa Gummerus-kustantamon väelle hiljaisuudesta ja kiirreettömyydestä. Toimiston koko väki oli kuuntelemassa ja oma tuntumani oli, että asia kosketti. Oli todella hienoa saada jälleen paneutua aiheeseen ja jakaa siitä jotain. Ehkäpä julkaisen jutustelemani tekstin täällä blogissakin, tosin tänään en ehdi sitä toimittaa enää julkaistavaan muotoon. Sain kiitokseksi ainakin metrin pinon kirjoja, joten kesälukemista riittää. Mielenkiintoisimmilta vaikuttavat 600-sivuinen kokoomateos "Luonto, tiede ja elämä. Kaikki, mitä tulee tietää", Barnaby Rogersonin Profeetta Muhammed -elämänkerta, "Entä jos... Vaihtoehtoinen maailmanhistoria" ja Mark Rowlandsin "Opin kaiken tietämäni televisiosta. Filosofiaa sohvaperunoille". Kun näihin lisää synttärilahjaksi saamani kirjat (joista toisen olen lukenut puoliksi ja toista vähän aloittanut), voi laskea, että ainakaan ennen juhannusta ei tarvitse telkkaria avata :-)

Päivällä pidettiin alustava palaveri seurakuntayhtymän ensi jouluun sijoittuvan Usko-kampanjan tiimoilta. Toisaalta hienoa saada olla mukana ison kampanjan toteutuksessa, toisaalta hämmentää, että kristillisen sanoman esillä pitäminen positiivisessa mielessä näyttää olevan niin hankalaa kirkolle. No, materiaali oli vielä suunnitteluvaiheessa ja varmaan viestiä yritetään vielä kirkastaa. Silti...

Tänään on vuorossa Dublinin-aikaisen ystävän Esan 50-vuotisjuhlat Lahden lähellä, minne lähden kohta ajelemaan. Alissa tulee illansuussa leiriltä, mutta saan siis leirikuulumiset todennäköisesti vasta huomenna. Tosin huomenna on hautajaiset klo 9.30 ja iltapäivällä kahdet häät, sunnuntaina kaksi kastetta ja Tuomasmessu, eli viikonloppuna ei ole joutilaisuuden vaaraa.

Ei kommentteja: