keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Hyvä kuolema päättyi

Siis se keskustelusarja, jonka nimenä oli Hyvä kuolema, päättyi tänään kuudenteen teemailtaan. Aiheena oli Hautausmaa - hyvä lepopaikka ja vierailijoina Hietsun kappeliesimies Kalervo Mattila sekä Anneli Saari seurakuntahyytymän hautauspalveluista. Molemmat osoittautuivat rautaisiksi ammattilaisiksi - jälleen kerran. Eräs lähes kaikissa teemailloissa mukana ollut seurakuntalainen sanoikin, että sarjan vahvuus oli juuri siinä, että näkee, miten monenlaista ammattitaitoa on olemassa ja tarvitaan kuolemisen yhteydessä.

Voimme siis Maikin kanssa olla ihan tyytyväisiä, että uskalsimme järjestää sarjan tällaisesta aika haasteellisesta aiheesta. Monia prosesseja lähti varmaan ihmisissä liikkeelle, eikä kaikki niistä arvatenkaan ole edes helppoja. Tietysti järjestelyissä oli parantamisen varaakin siellä täällä, mutta se kuuluu asiaan. Mun seuraava varsinainen rukousaihe keskiviikkoiltojen suhteen on se, että löytyis jostain pikkubändi säestämään meidän yhteislaulua.

Huomenna eli kiirastorstaina ohjelmassa on kolme messua: Agricolassa klo 7.30 ja Tuomiokirkossa klo 12 ja klo 18. Pitkäperjantaina on mun saarnavuoro Tuomiokirkossa klo 10. Saarna kuuluu osana Tuomasmessun saarnasarjaan ja sen otsikkona on omassa mielessäni "Mitä rakkaus on?" Haluaisin kovasti pitää sen ilman papereita, mutta se riippuu hirveästi siitä, miten keskittyneesti pystyn valmistelemaan sen torstaina illalla. Pitkäperjantain jumis on kaikessa mustuudessaan erittäin koskettava ja sisällöllisesti vahva kokonaisuus, joten tervetuloa sinne kauempaakin.

Saarnan jälkeen alkaa pääsiäisloma, mikä on mahdollista joka vuosi parille papille meidän seurakunnassa. Lauantaina käydään varmaan Selissä tarkistamassa talven jälkiä ja sunnuntain tai maanantaina ajetaan Hankoon Tiinan vanhempien mökille.

Ei kommentteja: