sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Jeesuksen väitetty hauta kiinnostaa

Netti on väärällään materiaalia Jeesuksen hauta -dokumentista, enkä tiedä, kannattaako sitä kauheasti alkaa seuraamaan. Ohessa kuitenkin muutamia käännettyjä otteita Alan Coopermanin artikkelista Washington Post 1.3. (linkki on arizonalaisen paikallislehden sivulle).

“En ole kristitty. En ole uskovainen. Minulla ei ole omaa lehmää ojassa”, sanoi William Dever, joka on tehnyt kaivauksia Israelissa 50 vuoden ajan ja jota monet pitävät amerikkalaisten oppineiden joukossa raamatullisen arkeologian isähahmona. ”Mielestäni on häpeällistä, millä tavalla tätä tarinaa paisutellaan ja hyväksikäytetään.”

Dever, joka on Arizonan yliopiston arkeologian professori emeritus, sanoi, että jotkin Talpiotin luuarkkujen piirtokirjoitukset ovat epäselviä, mutta että kaikki niissä olevat nimet ovat tavallisia.

”Olen tiennyt näistä luuarkuista vuosien ajan kuten monet muutkin arkeologit. Kukaan meistä ei ajatellut niistä paljoakaan, koska nämä ovat melko tavallisia juutalaisia nimiä tuolta ajanjaksolta”, hän sanoi.

”Kyseessä on julkisuustemppu. Näistä kavereita tulee sen avulla hyvin rikkaita ja miljoonat viattomat ihmiset menettävät mielenrauhansa, kun eivät tiedä tarpeeksi erottaakseen faktan fiktiosta.”

Ei kommentteja: