tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Uusille ja vanhoille lukijoille

Viime viikon jutut taisivat olla sen verran paksua tekstiä, että sain paljon uusia lukijoita - joista kaikki eivät suinkaan pitäneet lukemastaan. Erityisesti kommentit Tulkaa kaikki -liikkeestä on koskettaneet syviä kansanrivejä. Vaikka mulla tunnetusti onkin tarve ajoittain kaivaa verta nenästäni, en ainakaan nyt ole tehnyt sitä ilkeilymielessä. Tulkaa siis kaikki jatkossakin lukemaan tätä blogia!

Ulkomailla asuville perheenjäsenille, joille "tulkaa kaikki" ja muut luterilaisen kirkon jutut ei auenneet, sanottakoon, että pienet sanavalinnat aiheuttavat joskus isoja myrskyjä. Tässä tapauksessa tosin lähinnä vesilasissa.

Olen lähdössä huomenna keskiviikkona 21.11. illalla klo 20.10 lennolla Roomaan ja palaan sieltä 14.12. takaisin kotiin. Tarkoitus on a) kirjoittaa, b) lukea ja c) elää jonkin verran Sant' Egidion yhteisön mukana vapaaehtoistyössä. Majapaikkani osoite on Suore della Riparazione ("Nell' amore di redenzione"), Via Aurelia 481, 00165 Roma. En vielä tiedä, kuinka usein luen sähköposteja. Toivottavasti en liian usein, koska tarkoitus on päästä kunnolla eroon päivittäisistä rutiineista. Yritän kuitenkin päivittää blogia, jos se on mahdollista.

Perjantaina tulee taas mun aamuhartaus YLE Radio 1 klo 6.15 ja 7.50. Sen otsikko on Valon lapset ja se sisältää muun muassa Vironniemen tarhalaisten kommentteja valosta. YLEn kanssa on sovittu, että tekstejä ei julkaista netissä ennen lähetystä, joten yritän laittaa tekstin näkyville joskus viikonlopun aikana.

Tänään tiistaina ja eilen maanantaina olen sormet solmussa sähköpostitellut ja muutenkin yrittänyt koostaa ensi kevään keskiviikkoiltojen ohjelmaa Tuomiokirkon kryptaan. Siitä tuleekin erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Ennakkotietoina 24.1. Bonon videohaastattelu osana ekumeenisen rukousviikon teemailtaa, 31.1. Päivi Sini Virtanen ja Joonatan Rautio, 14.2. Jukka Leppilampi, 21.2.-4.4. kuuden illan keskustelusarja "Hyvä kuolema", 18.4. suuri keskustelu evoluutiosta ja kreationismista (erittäin nimekäs joukko tiedemiehiä mukana), 9.5. Sopiiko bisnesajattelu kirkkoon? Jim Collinsin videoluento asiantuntijoiden kommenttipuheenvuorilla höystettynä jne. Muutamia palasia on vielä irrallaan, joten ihan julkaisukelpoinen koko kevään osalta ohjelma ei vielä ole.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arto, siunattua matkaa ja irtiottoa sinulle iki-ihanassa Roomassa!

Petri Viinikkala kirjoitti...

Tekstit ovat olleet hyviä. Ja mielipiteesi arvostettavia. Jatka kirjoittamista, minä jatkan lukemista. Nauti matkastasi!

Arto kirjoitti...

Kiitos, Petri ja Anonymous!

Aulis Parviainen kirjoitti...

Koskahan Yle alkaa tarjoamaan aamuhartauksia Podcasteina?

Arto kirjoitti...

Hyvà kysymys. Meidàn seurakunnan nuorisotyò eli God's Gas kyntàà tàssà uusia uria. Siellà on tarkoitus tehdà pàivàn tunnussana podcastina vuoden jokaiselle pàivàlle. On sovittu, ettà vielà ennen joulua, kunhan pààsen tààltà Italiasta takaisin kotiin, tallennamme tammi-helmikuun tunnussanat. Niihin tulee lyhyt Raamatun jae ja parin lauseen mittainen miete.