perjantaina, marraskuuta 24, 2006

Ensimmàisià tunnelmia

Kaikki hyvin tààllà Roomassa (paitsi ettà skandinaaviset merkit puuttuu)!

Ystàvàni Alberto oli kentàllà vastassa ja toi minut itse asiassa ihan tuttuun paikkaan. Suore della Riparazione -instituutti sijaitsee ison Palazzo Garpegna -hotellin pihapiirissà. Samassa hotellissa jàrjestettiin tammikuussa 2003 Sant' Egidion yhteisòn seminaari ja olin silloin majoitettuna Via Aurelia -kadun toisella puolella Fratelli delle Scuole Cristiane -instituutissa.

Sain huoneen puiston puolelta. Huoneessa on pieni parveke, josta on rauhallinen puistonàkymà, mutta en vielà keksinyt helppoa ja halpaa tapaa, millà saan kànnykàn kuvat liitettyà tàhàn blogiin. Hotellin aulassa on maksullinen HiPort-nettipààte, jota nyt kàytàn. Todennàkòisesti voin kirjautua tàhàn sisààn myòs WLAN:illa langattomasti omalta koneelta, mutta en vielà viitsinyt kantaa làppàrià mukanani. Harmittaa, ettà unohdin pakata mukaan kameran, vaikka tarkoitus oli ottaa kuvia varsinkin yhteisòn elàmàstà. Olen siis puhelimen kameran varassa ainakin toistaiseksi.

Torstain eli ensimmàisen kokonaisen pàivàn saldo oli ihan kohtuullinen. Aamupàivàn hoidin asioita, kàvin kaupassa jne. Oli hauska muun muassa jonottaa postissa noin 20 minuuttia postimerkkejà. Kun tulin luukulle, tyttò vaikutti siltà, kuin ei olisi koskaan kuullutkaan Suomesta. Piti oikein viereisen kassan kanssa tietsikalta katsoa, kuuluuko se Euroopan unioniin ja paljonko postimerkki maksaa. Ja postimerkkien hintakin piti laskea ensin kàsin paperin kulmaan ja sitten varmuuden vuoksi vielà tietsikan laskurilla. 15 postimerkin osto kesti siis kaikkiaan puolisen tuntia.

Huoneessani on pieni tyòpòytà ja kirjahylly, joten pystyn hyvin kirjoittamaan siellà. Sain eilen làhes valmiiksi Psalmin 127 kommentit. Lisàksi tein yhteenvedon muista làhes valmiista tai valmiista psalmiteksteistà. Kirjoitin illalla vielà kolme tekstià joulukuussa àànitettàvàà podcast-pàivàn tunnussanaa varten. Lepa eli Lehdon Mika, joka on God's Gas nuorisotilan isàhahmo, on tuottamassa tàllaisen uusia uria avaavan palvelun vuoden alusta. Sain tànne mukaani tammi-helmikuun tunnussanat, joihin mun tehtàvà on siis lisàtà muutaman lauseen, ehkà 10 sekunnin, mietiskelyteksti.

Illalla olin tietysti Santa Maria in Trasteveren rukouksessa. Lainasin sieltà Sant' Egidion yhteisòn rukouskirjaa ja iltapuhteeksi tein joistain tàrkeimmistà rukouksista suomennoksia. Vaikka ne eivàt kielellisesti olekaan ihan viimeisen pààlle julkaisukelpoisia, tekee kuitenkin hyvàà tàssà samalla verrytellà italian taitoja. Ehkà jonkun niistà voin myòhemmin julkaista tàssà blogissa.

Kaikkiaan olen siis hyvin tyytyvàinen siihen, miten hommat on làhteneet tààllà liikkeelle. Yritàn pàivittàà blogia pari kertaa viikossa.