keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Täällä taas!


Just edellisenä iltana, kun olin pakkaamassa Italian-matkaa varten, tapahtui joku virhe mun blogissa ja näyttöön tuli vain käsittämätöntä koodia. Tämä tapahtui siis viime viikon torstaina. En ehtinyt löytää vikaa ennen lähtöä, joten sivut oli pakko jättää rempalleen melkein viikoksi. Nyt on siis matka tehty ja selvitin ongelman vaihtamalla templatea (vika oli siis ilmeisesti siinä, että joku templaten koodiin oli tullut joku virhenäppäily, joka sekoitti koko alustan).

Olin siis 30-hengen ryhmämatkalla Assisissa (kuvassa) ja Roomassa. Perjantaina saavuttiin Rooman lentokentälle aamupäivällä ja ajettiin suoraan Assisiin, jossa ehdittiin vielä mainiosti majoittua, levätä ja tehdä ensimmäinen pieni kaupunkikierros. Assisi on niin pieni kaupunki, että siitä saa hyvä käsityksen jo pienellä kävelyllä. Tosin se on rakennetty jyrkään rinteeseen, niin että pohkeet saa jatkuvasta ylös ja alas kapuamisesta hyvää liikuntaa.

Meidän tarkoituksena oli tutustua Franciscuksen elämään ja toimintaan. Nähtiin kaikki tärkeimmät Franciscuksen elämään liittyvät paikat ja kirkot ja jaettiin samalla jonkin verran taustatietoja ryhmäläisille. Mun kanssa matkanvetäjänä oli siis Kantalan Pirjo, joka oli varustautunut hyvin lukemalla ja miettimällä kokonaisuutta.

Koska oltiin vain kaksi yötä ja yksi kokonainen päivä Assisissa, jouduttiin tunkemaan patikkaretki 4 km Assisin ulkopuolella olevaan Eremo delle Carceriin aikaiseen sunnuntaiaamuun. Patikkaan lähti Koljoset, Rautiaiset, Pirjo, minä ja Jaana.

Ylöspäin kävelyyn meni noin tunti, alaspäin tultiin puolessa tunnissa. Ereme delle Carceri on paikka, jonne Franciscus ja ensimmäiset köyhät veljet vetäytyivät yksinäisyyteen ja rukoukseen. Nyt siellä on pieni luostari, jonka ympäristössä on polkuja ja muistomerkkejä. Oheisessä kuvassa näkyy jyrkähkön solan toiselle puolelle, jossa voi ehkä erottaa kolme hahmoa. Ne on patsaita, jotka kuvaavat veljiä tutkimassa tähtiä: Franciscus makaa maassa selällään, kaksi muuta - ehkä Leo ja Matteo - tihruilevat seisten ja polvillaan.

Jatkan juttua sanoin ja kuvin, kunhan kerkeän. Vielä on ehkä liian aikaista sanoa, mitkä vaikutelmat jäivät tältä matkalta eniten pintaan. Joka tapauksessa kiva olla taas kotona ja viedä aamulla Alissaa kouluun!

Ei kommentteja: