torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Juhannus stadissa

Helsinki hiljeni ihan silmissä tänään illansuussa, kun perheet lähtivät kohti juhannuksenviettoa - kuka minnekin. Tiina, Siiri ja Alissa lähtivät kuuden aikaan ajamaan kohti Yltiää Keski-Suomessa, missä on Tiinan sukumökki. Olen siis juhannuksen kesäleskenä. Olotila on sikäli tuttu, että näin on taidettu viettää kaksi edellistäkin juhannusta. Otin vapaaehtoisesti juhannuspäivän jumalanpalveluksen hoitaakseni, koska sillä tavalla ratkaisen helposti kysymyksen juhannuksenvietosta, ainakin omalta kohdaltani. Ja samalla lupasin toimittaa myös juhannussunnuntain Tuomasmessun. Yhtään vihkimistä tai hautausta sen sijaan ei mun osakseni tullut juhannuksena.

Saara on Göteborgissa piikomassa heinäkuun 9. päivään saakka. Sain sieltä tänään ensimmäisen kommentin blogiini (viesti: Tiesitkö tämän minusta?). Hyvä, Saara!

Vietin syntymäpäivää Kryptassa, jossa ystävyysseurakuntatyön vapaaehtoiset pitivät kahvilaa. Senaatintorilla oli Etelä-Karjalaa ja sunnuntaiaamuna vietetiin torimessua yhdessä Imatra Big Bandin ja Lahden Gospelkuoron kanssa.

Kesän alku vie ajatukset jo vahvasti syyskauteen. On helpottavaa ajatella, että en ole mukana seurakunnan viikkorumban pyörittämisessä. Ehkä vähän harmittaa, että anoin vain kolme kuukautta virkavapautta. Tiedän, että ne kuukaudet kuluvat nopeasti. Toisaalta on kiva tietää, että on monia kirjoitus- ja luentoprojekteja edessä, joihin ehkä nyt pystyn keskittymään ihan toisella tavalla kuin viranhoidon sivutuotteena olis mahdollista.

Eilen keskiviikkona pidin Ruoholahden kesäillan kerhon, jossa oli kivasti väkeä (26 henk). Aiheena oli helluntailaisuus ja vierailijana Mauri Venemies Saalemista. Kiva tilaisuus, vaikka mulla olis ollut tietysti kymmenkertainen määrä asiaa tutusta aiheesta.

En siis todellakaan vielä tiedä, mitä aion tehdä huomenna juhannusaattona. Katsotaan, minkälaisena aamu valkenee!

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Näyttää siltä että ollaan kummatkin yksin juhannusaattona. Sinä siellä Suomessa ja minä täällä naapurimaassa. Oon tainnu periä sulta sen etten kestä kauheen pitkään hengailla tollasissa juhlissa. Ville, Teija & co on tossa naapurissa juhlimassa Teijan suvun kanssa. Söin kyllä juhannus aterian niiden kanssa mutta sit en enään kestäny. Vieraita ihmisiä, vieras maa, vieras kieli ja lähin ikätoveri on 10-vuotias Elina. Päädyin siis tänne tietokoneelle.
Jos jaksat käydä kattomassa sitä mun blogia niin voit säkin kommentoida mulle jotakin ;) en vielä kirjottanu sinne oikeen mitään. Alottelin vasta. Lisää tulee kyllä olemaan.